Onze tips

  1. Valle Versasca: Op 1 uur rijden van het appartement ligt de Versasca vallei, een prachtige route via Zwitserland, naar de dam, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Ook kunt u hier een wandeling maken over één van de goed bewegwijzerde wandelpaden. Wanneer u na de dam via de tunnel de Via Valle Versasca afrijdt, komt u langs het azurblauwe riviertje en prachtige, stenen loopbruggetjes. Hier loont het de moeite om de auto even te parkeren en de prachtige natuur te bekijken. In de zomer is het druk en zal het vinden van een parkeerplaats lastig zijn.
  2. Giardini Botanici Villa Taranto: Deze prachtige botanische tuin bevindt zich op slechts 1,5 km van de haven van Verbania. U kunt er dus voor kiezen om van Laveno-Mombello over te varen naar Verbania (zonder auto) en naar de tuin te wandelen. Wanneer u dit met de auto doet, kost de overtocht ca. € 40,- retour incl. 4 volwassenen. In de botanische tuin is een prachtig wandelpad, langs alle verschillende bomen en planten aangelegd. De gehele route is ca. 3 km. en ook met rolstoel begaanbaar. Kosten (2019) € 11,- p.p.
  3. Calde: Op slechts 6,5 km ligt Castelveccana, afslag Calde, een prachtige baai met leuke restaurantjes, terrasjes om ’s avonds heerlijk van de lange zomeravonden te genieten.
  4. Cannobio: Dit schilderachtige dorpje bevindt zich op ca. 1 uur rijden vanaf ons appartement. Hier wordt elke zondag van april t/m oktober een gezellige markt gehouden, die druk bezocht wordt. De markt is van 9.00 t/m 17.00 uur en naast kledingkramen vindt u er schoenen, tassen, lokale lekkernijen en heel veel leuke hebbedingetjes. Een ontspannen manier van reizen is met de boot vanaf Luino naar Cannobio (ca. 30 minuten). Op zondag vertrekt de boot o.a. om 09.25 of 11.05 uur.
  5. Luino: Aan het water zijn diverse terrassen en strandjes te vinden en in het centrum, vindt u verspreid een grote diversiteit aan winkeltjes en boutiques. Wij vonden de wekelijkse markt (elke woensdag) een hele belevenis. Het is de grootste van noord Italië met ca. 400 kraampjes.
  6. Laveno Mombello: Funivia del Lago Maggiore. Hier stijgt u in een korte tijd (ca. 10 minuten) naar een hoogte van 1100 meter. U reist in een klein 1-2 persoons open of gesloten kabelbakje naar boven, vanwaar u een waanzinnig panorama uitzicht over het meer heeft. Het is ook mogelijk om boven te eten, dan wordt de kabelbaan speciaal voor u weer aangezet om naar beneden te reizen na het diner.
  7. Valle Maggia: Ook deze vallei is een bezoekje meer dan waard, stop ook zeker even bij één van de lokale restaurantjes (Grotto) genaamd en bij de bruggen over het water. De waterval in Maggia is een mooi plaatje.