Brezzo di Bedero

Het dorpje ligt verdeeld over Brezzo en Bedero, het is een gemeente in de Italiaanse provincie Varese en telt 984 inwoners. De oppervlakte bedraagt 8,2 km², de bevolkingsdichtheid is 119 inwoners per km². Het kleine dorp geeft al snel het gevoel dat de tijd hier heeft stilgestaan en een sfeer uitstraalt van rust en stilte. De kleine tuinen, gekleurde huizen, prachtige klokkentorens en weelderige bossen zorgen voor een kleurspektakel voor het oog. Toch is het de mix van het kristalheldere water van het Lago Maggiore en het torenhoge Alpenlandschap dat u zal verrassen.

Brezzo di Bedero is het beste met de auto bereikbaar via de weg langs het meer. Na een afslag richting Porto Valtravaglia of Germignaga volgt u de binnenlandse weg . Omdat de omliggende bergen het gebied beschermen tegen de koude wind en het klimaat mild en zonnig is, is dit dorp ook in het koude seizoen een bezoek meer dan waard.

De beste wijn wordt hier geproduceerd!
Brezzo di Bedero is een beroemd wijnbouwcentrum. In de omliggende wijngaarden groeien de druiven waarvan de uitstekende wijnen van Valtravaglia worden gemaakt. Deze wijnen betoveren al meer dan 500 jaar de smaakpapillen van wijnkenners. Het is niet verwonderlijk dat deze wijnproducten de trots van de lokale bevolking zijn.

Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden die vermeld mogen worden, zoals de Canonica di S. Vittore en de oude kerk Collegiata di San Vittore, mooie voorbeelden van romaanse architectuur. De oude kerk werd al rond 1100 na Christus bezocht, het belangrijkste hoogtepunt is zeker het orgel uit de 16e eeuw.

Een strand als uit een fotoboek
Maar Brezzo di Bedero laat ook op het gebied van vrijetijdsbesteding niets te wensen over. Indrukwekkend gelegen tussen het Lago Maggiore en de omliggende bergen, kunt u op veel plaatsen ontspannen. In de zomer kunt u het openbare strand van Spiaggia Comunale genieten van zon, zee en strand. Dit strand wordt beschouwd als een van de topstranden van de provincie Varese.